Anette Rognsjord Lien og Kenneth Karlsen åpner i dag sin ubemannede butikk og utvider åpningstidene.
Anette Rognsjord Lien og Kenneth Karlsen åpner i dag sin ubemannede butikk og utvider åpningstidene.

Gavlen Fjellhandel tar i bruk avansert teknologi

Ubemannede, døgnåpne butikker åpner opp på rekke og rad. Gavlen Fjellhandel er en liten butikk i Tessungdalen i Tinn kommune. Butikken har nå fått installert avansert teknologi som gir en helt ny hverdag både for driverne – og ikke minst kundene.

I dag, fredag 3.septemer, inviterer eierne Anette Rognsjord Lien og Kenneth Karlsen kundene til sin nye, høyteknologiske butikk. Gjennom god støtte fra Merkur-programmet i regi av Kommunal- og moderniseringsdepartementet, kan de nå realisere en drøm som gjør at kundene kan handle i butikken fra klokken 06 – 24 uten at det trenger å være ansatte tilstede. På sikt er ambisjonen at butikken skal være døgnåpen.

Teknologi fra Mat-Norge

Ved hjelp av RMA-butikkstyring fra Mat-Norge blir nå Gavlen Fjellhandel den ellevte butikken i Norge med avansert teknologi. For få år siden så man for seg at denne type butikker først ville komme i de store byene, men løsningen synes raskt å bli en suksess for å utvikle butikker i utkantstrøk.

Teknologien gjør det økonomisk mulig å holde døgnåpent, og erfaringer fra de andre butikkene så langt viser at omsetningen og kundetilfredsheten går opp. I tillegg effektiviserer eierne sin egen tidsbruk i butikken, der hovedoppgavene blir å bestille og etterfylle varer i hyllene i tillegg til å holde butikken innbydende og ren.

God løsning for mindre butikker

– Små butikker i utkantstrøk har store variasjoner i kundebesøkene, og nå kan de som driver butikkene jobbe smartere og gi bedre service en noen gang – uansett når tid på døgnet. Det gjelder enten de som driver, eller er ansatt i butikken, er fysisk tilstede, eller at kundene får hjelp via de den teknologien som er installert. Og vil de som driver butikken ha helt fri, så har vi via kjeden tilgang på kundeservice som kan passe butikken uten at noen trenger å være fysisk tilstede. Butikkene som bruker RMA-Teknologien i dag selger alle alkohol uten at det er fysisk betjening til stede i butikken, forteller Hans Olav Bakås til Kundeserviceavisen. Han er daglig leder i Mat-Norge, som står bak den nye teknologien.

Gavlen Fjellhandel har nå søkt om nødvendige tillatelser hos kommunen for å kunne tilby sine kunder samme mulighet, og venter nå på at søknaden skal behandles.

– Vi gleder oss til en ny epoke for Gavlen Fjellhandel, forteller Anette Rognsjord Lien og Kenneth Karlsen både stolt og optimistisk.

Fakta

  • Gavlen Fjellhandel er en del av Snarkjøp
  • Snarkjøpkjeden har hovedkontor i Kristiansand
  • Kjeden har er i vekst og har butikker over hele landet
  • Merkur-Programmet er i regi av Kommunal- og moderniseringsdepartementet, og har som hensikt å utvikle butikker i distriktene