Hittil i år har konkursene sunket med 19,1 prosent målt opp mot i fjor. De laveste tallene som er registrert for rene konkurser på ti år i følge Dun & Bradstreet.
Hittil i år har konkursene sunket med 19,1 prosent målt opp mot i fjor. De laveste tallene som er registrert for rene konkurser på ti år i følge Dun & Bradstreet.

Laveste antallet konkurser på ti år!

De siste konkurstallene før valget viser at næringslivet klarer seg svært bra. I august gikk antallet rene konkurser ned med 14,8 prosent målt mot samme måned i 2020. Hittil i år har konkursene sunket med 19,1 prosent målt opp mot i fjor. – Dette er de laveste tallene vi har registrert for rene konkurser på ti år, både for august måned og for årets første åtte måneder, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Dun & Bradstreet.

Ser vi på tall fra 2019, før korona, ligger de samlede konkursene 35,5 prosent lavere hittil i år. Antallet bedrifter som har blitt tvangsavviklet av myndigheten har imidlertid en formidabel økning i august sammenlignet med samme måned i fjor. 298 bedrifter har blitt tvangsoppløst, en økning på hele 423 prosent!