På Julenissens postkontor i Drøbak er det kommet juleønsker fra hele verden. I år har mange ønsket seg å bli kvitt korona. Her med Norgessjef for Lunar, Eilin Schjetne (t.v) og Eva Johansen fra Julehuset i Drøbak. Fotograf: Morten Brakestad (bildet tatt 1. desember).
På Julenissens postkontor i Drøbak er det kommet juleønsker fra hele verden. I år har mange ønsket seg å bli kvitt korona. Her med Norgessjef for Lunar, Eilin Schjetne (t.v) og Eva Johansen fra Julehuset i Drøbak. Fotograf: Morten Brakestad (bildet tatt 1. desember).

Det største juleønsket er å bli kvitt korona

Pynt og nips topper listen over hva nordmenn helst ikke vil ha i julegave. Det viser en fersk undersøkelse fra YouGov på vegne av Lunar. Samtidig får Julenissens postkontor i Drøbak stabler med brev med ønsker som handler om noe helt annet enn det som kan kjøpes i butikkene.

Julehandelen er inne i aller siste innspurt, og for dem som enda ikke har unnagjort gaveinnkjøpene før julaften kan det være greit å vite hva Nordmenn helst ikke vil ha til jul. Pynt, klær og sokker topper listen over hva Nordmenn ikke ønsker seg.

Topp ti-listen på hva nordmenn helst ikke vil ha under juletreet i kveld

  1. Pynt og “nipps”
  2. Klær
  3. Sokker
  4. Vin og alkohol
  5. Mat
  6. Penger
  7. Slips
  8. Gavekort
  9. Dyr
  10. Sjokolade

Stort forbruksfokus

Det har nærmest blitt en fast juletradisjon at handelsnæringen, bankene og betalingsforetakene melder om forbruksrekorder, økt kortbruk og netthandel. Lunar har et ønske om å flytte fokuset til smartere og mer kreativ bruk av penger.

– Vi synes det er viktigere å snakke om hvordan vi kan få mer ut av pengene, enten det er til gaver, eget forbruk eller sparing. Listen over hva nordmenn ikke ønsker seg håper jeg bidrar til mer kreativititet. For eksempel tror jeg mange setter like mye pris på ulike abonnement, opplevelser og digitale tjenester i stedet for ting og tang. Når vi tok turen til Julenissens postkontor i Drøbak, er det bemerkelsesverdig hvor stor del av ønskene som handler om helt andre ting enn gaver som kan kjøpes i butikkene, sier Norgessjef i Lunar, Eilin Schjetne.

Helse står øverst

I år er det mye som ikke kan kjøpes i butikkene som står øverst på ønskelistene. Det kan være en tankevekker for mange.

– Veldig mange av de ønskene vi får handler ikke om ting og tang. I år er det overveldende mange som har ønsket seg å bli kvitt korona. Ønskene handler i det store og hele om håp, drømmer og en bedre verden. Bedre helse, utdanning, skoleresultater, og kulturrelaterte ønsker går igjen, sier Eva Johansen fra Julenissens postkontor i Drøbak.

Kundeserviceavisen benytter også anledningen til å ønske alle våre lesere en Riktig God Jul!