Hjemmets sjefredaktør Ole Martin Bjørklid med fjorårets vinner Cristobal Martinez i Kiwi Lierbyen, Viken. FOTO: Hjemmet
Hjemmets sjefredaktør Ole Martin Bjørklid med fjorårets vinner Cristobal Martinez i Kiwi Lierbyen, Viken. FOTO: Hjemmet

Norges hyggeligste kassedame/mann 2022 skal kåres

Med mottoet «La oss sammen løfte frem alle kassamenn og kassadamene vi setter så stor pris på!» skal Hjemmet for fjerde året på rad kåre Norges hyggeligste kassedame/mann. Så langt har de fått over 2000 nominerte for kåringen i 2022.

– Hensikten med kåringen var å løfte frem en yrkesgruppe, som tradisjonelt har blitt sett på som lavstatusyrke. («Får jeg ikke annen jobb, kan jeg alltids ta jobb på Rimi»). Under pandemien har kassaansatte hatt spesielt krevende dager, arbeidet de gjør er blitt definert som samfunnskritisk arbeid, hvilket også er et poeng, sier Hjemmet til Kundeserviceavisen.

28.februar er fristen for å nominere årets kandidater.

Tidligere vinnere. Promovideo: Hjemmet

Heder og ære

– Mange vet at de gjør en stor forskjell for mange. Kassadamer- og menn kan snu en dårlig dag til en god dag. De fortjener heder og omtale! sier Hjemmet.

– De siste to årene har vært utfordrende og kassamennene / -damene har sittet i førstelinjen og har lagt ned en eksepsjonell innsats for at vi alle skal kunne handle det vi trenger under trygge forhold. Det gjør det ekstra hyggelig å kunne hedre dem, sier Hjemmets redaktør Ole Martin Bjørklid i en pressemelding om årets kåring.

Vinnerne så langt har vært:

2019: Sondre Guttormsen fra Eurospar Tomasjord i Tromsø
2020: Victor Stange i Rema 1000 Fredensborgveien i Oslo
2021: Cristobal Martinez fra Kiwi Lierbyen

«La oss sammen løfte frem alle kassamenn og kassadamene vi setter så stor pris på!», er mottoet til Hjemmet og bakgrunnen for kåringen.

Slik leter Hjemmet etter norges nye vinner! FOTO: Hjemmet

Hvem vinner i år?

– Litt overraskende er det kanskje at alle vinnerne så langt vært kassamenn. Selv om det hvert år også har vært kassadamer med helt til sist, er det herrene som har gått av med seieren. Men det er ingen tvil om alle tre vinnerne fortjente den gjeve tittelen Norges hyggeligste kassamann! Og hvem vet, kanskje blir det en kassadame som går av med seieren i år? sier Hjemmet.

Nominasjonen startet fredag 18. februar og varer til og med mandag 28. februar. Så blir finalistene plukket ut i fra hvem som har blitt nevnt og nominert flest ganger.

Finalistene presenteres i uke 14.

– Hjemmets kåring har de siste tre årene engasjert folk i hele landet, og vi håper på like stort engasjement i år, sier Hjemmet.