Hussein El Haddaoui er takknemlig for prisen som Norges Hyggeligste Håndverker 2021. Foto: privat
Hussein El Haddaoui er takknemlig for prisen som Norges Hyggeligste Håndverker 2021. Foto: privat

Hussein ble Norges Hyggeliste Håndverker i 2021: – Jeg elsker rørleggerfaget!

Norges Hyggeligste Håndverker ønsker å fokusere på de gode historiene fra håndverksbransjen, skape positivitet og løfte frem fagfolkene. De har siden 2017 hyllet håndverkere gjennom disse kåringene. I 2021 var det «kjendis-rørlegger» Hussein El Haddaoui som fikk den gjeve prisen som Norges Hyggeligste Håndverker. Han arbeider som rørlegger, i sitt eget firma Norsk Rørservice AS. Hvordan har det egentlig vært for Hussein å få denne prisen? Kundeserviceavisen tar en prat.

 

– Det har vært helt fantastisk! Det var et lite sjokk da de ropte opp navnet mitt. Plutselig skulle alle snakke med meg! Jeg var helt ferdig etter et par timer, da var jeg supersliten, forteller Hussein entusiastisk til Kundeserviceavisen.

18.september 2021 ble Norges Hyggeligste Håndverker 2021 kåret. Og det er tydelig at Hussein var en verdig vinner, med hele 115 nominasjoner og 21 121 stemmer.

Hussein El Haddaoui er i dag 42 år, gift og har tre barn. Han er kjent for å pusse opp og lage bad for kjente profiler som ønsker det lille ekstra. Med kunder som Therese Johaug, Ulrikke Falch, Omar Bhatti, Herman Tømmerås og Truls Svendsen, så blir han ofte kalt «kjendis-rørleggeren».

Han har også vært rørlegger for TV-programmene Sinnasnekker´n, Sommerhytta, Drømmehytta og vært ekspert i TV 2 Hjelper deg.

Det passende kallenavnet til Hussein er: Hussein Fikser.

Å løfte frem bransjen

– Jeg er superhyggelig! ler Hussein.

– Nei da. Jeg har hatt en god del som har nominert meg, og det er jo helheten. Fra kunder, familie og venner, og at de som har kåret meg har sjekket opp firmaet mitt. Jeg har kanskje vært litt heldig også?

Inspirere og bringe stolthet til håndverksyrkene.

Kåringen av Norges Hyggeligste Håndverker ønsker å løfte frem gode rollemodeller, vise mangfoldet, inspirere ungdom til å velge yrkesfag og bringe stolthet til håndverksyrkene.

«Hver eneste dag inviterer tusenvis av nordmenn en håndverker inn i hjemmene sine. Selv om de aller fleste er storfornøyd med jobbene som blir gjort, er det sjelden man leser gladsakene om håndverkerne. Bransjen har fått et ufortjent dårlig rykte. Dette ønsker Norges Hyggeligste Håndverker å gjøre noe med» skriver Hyggeligste.no på sin hjemmeside.

Hussein med prisen. Foto: David A. Lunde

Fra venstre: Mads Clemmetsen, Hussein El Haddaoui, Ole Erik Almlid, Kim Larssønn Finalekåring Norges Hyggeligste Håndverker 2021. Foto: David A. Lunde

Det blir nevnt i kåringen at “Hussein er en håndverker og et menneske som det er helt umulig ikke å like”. Hva tenker du om dette? 

– Det er veldig gøy! Jeg har fått masse hyggelige meldinger på Instagram og Facebook, og folk har støttet meg. Jeg elsker jo rørleggerfaget, sier Hussein.

– Jeg har fått flere følgere på Instagram, nå er det opp mot 100 000 følgere. Jeg prøver å være veldig aktiv på sosiale medier og vise det jeg holder på med, gjennom stories hver dag på Instagram.

Jeg skal fortsette å gjøre det 100%!

Har du fått noen tilbakemeldinger fra kunder etter å ha vunnet prisen? 

– Nå jeg jo være hyggelig, haha! Jeg prøver å alltid være høflig og snill, og alltid smile – enten når jeg møter kunden eller på telefon. Det er jo servicebransje vi holder på med. Jeg skal fortsette å gjøre det 100%, uansett om jeg hadde vunnet eller ikke, forteller Hussein.

Hussein på jobb. Foto: privat

– Vær behjelpelig

Hvis du skulle laget en slags oppskrift på “hvordan bli Årets håndverker” og kundenes favoritt – hva kunne det vært? 

– Det må jo være når du skal inn til en kunde, og det førsteinntrykket du gir. Min favorittreplikk er: «det er gratis å smile»! Smil bredt, vær høflig og behjelpelig. Er du en sur håndverker, så er du nok ikke så populær, sier Hussein.

Det er gratis å smile.

– Jeg er glad i å prosjektere bad sammen med kunden, og velge fliser og utstyr. Det motiverer meg. Det å få lov til å se et bad fra start, til det er ferdig. Jeg synes det er veldig gøy det å oppnå noe. Jeg elsker utfordringer, og er superhappy når jeg når målet mitt. Bare se på fra jeg startet opp, til der jeg er i dag.

Therese Johaug fikk nytt bad med Hussein. Foto: Hussein sin Facebook, «HusseinFikser»

Hussein skulle egentlig ikke bli rørlegger.

Han gikk helse- og sosialfag for å bli apotektekniker. Men etter å ha sett til sin tvillingbror som tok tekniske byggfag, så endte han selv opp med å gå fra helse- og sosialfag til teknisk byggfag.

– Jeg har alltid vært glad i å hjelpe pappa hjemme hvis han drev med noe, og har likt alt innen håndverk, forteller Hussein.

– Etter å ha vært lærling og jobbet mange år i Multi VVS og Bygg AS, så åpnet jeg for meg selv i 2009 og startet Norsk Rørservice AS. I dag er vi vel cirka 29 ansatte, og jeg står som eier og daglig leder.

Mine ansatte skal trives på jobb.

Hussein forteller at det ikke alltid er like lett å være leder.

– Det er først og fremst viktig at mine ansatte skal trives på jobb. Når de trives på jobb, så utfører de jobben mye bedre. Det kommer jo utfordringer hele tiden, og da blir det å håndtere dette riktig med et smil. Jeg er opptatt av at mine ansatte skal levere den beste servicen, sier Hussein.

Blir det ny seier i 2022?

– Jeg er stort sett bare på kontor, men er ute på befaringer når det er bad. Da møter jeg kundene og prosjekterer sammen med dem. Det har blitt en god del bad for kjendiser, det er det jeg har blitt kjent for. Jeg er glad i å gjøre badene litt mer enn vanlige standard bad, sier Hussein.

– Jeg vil at det skal bli 100%! Mottoet vårt er jo «service og kvalitet til avtalt tid».

Hussein på spennende filmopptak med tidligere statsminister Erna Solberg. Foto: privat

Med kunder som Truls Svendsen, Katrine Sørland og Erlend Elias så er det tydelig at Hussein også er populær blant kjendisene – så vel som blant alle andre kunder.

Målet er å være meg selv, og motivere andre til å følge drømmen sin.

Etter at travle perioder med mye mediehenvendelser, meldinger og oppmerksomhet har fått lagt seg litt etter kåringen i 2021, så har han satt seg som mål å fortsette slik han alltid har gjort.

– Jeg hater egentlig å snakke om meg selv, ler Hussein.

– Målet er jo å være meg selv, som jeg alltid har vært. Fortsette å levere bra arbeid, og være hyggelig. Jeg elsker jobben min! forteller han entusiastisk.

Han ønsker å motivere andre til å følge drømmen sin, og at vise at hardt arbeid gir resultater.

Blir det Norges Hyggeligste Håndverker i 2022?

– Nå synes jeg at andre kan få gleden av det, sier Hussein avslutningsvis lurt til Kundeserviceavisen.

Faktaboks

2022 blir sjette gang jakten på Norges Hyggeligste Håndverker arrangeres. Norges Hyggeligste Håndverker ble startet av mobilselskapet Talkmore (tidligere Dipper) og Mittanbud i 2017. Kåringen er et bransjesamarbeid mellom ulike aktører i håndverkerbransjen. Nominasjoner er i år åpen fra mandag 25.april.

Juryen velger den 10. august ut tre finalister i hver av følgende kategorier:
Maler, Elektriker, Rørlegger, Snekker / Tømrer, Mur & Betong, Lærling, Andre bransjer.

På finalekåringen 24. september kårer juryen syv kategorivinnerne, og blant disse kåres til slutt en hovedvinner som får den gjeveste tittelen Norges Hyggeligste Håndverker.