Skjermbilde 2022-05-09 kl. 10.00.02

Kristian Blummenfelt vant VM i Ironman!

Ikke var han først oppe fra svømmingen. Ikke var han først inn etter syklingen. Men, han knuste alle på løpingen, og ble med det verdensmester i Ironman!

Kundeserviceavisen har tidligere intervjuet Kristian Blummenfelt (28) om hvordan han jobber for å nå de hårete målene han setter seg.

De siste 12 månedene har han vunnet det som går an vinne innen triatlon. Lørdag 7.mai vant Blummenfelt Ironman VM i St. George på tiden 7 timer 49 minutter og 18 sekunder. Da har han svømt 3,8 km, syklet 180 km og løpet 42 KM.

En helt fantastisk prestasjon

Ironman VM

Pandemien lagde litt krøll for konkurransene. VM i Ironman har i alle år blitt arrangert på Kona, Hawaii. Men på grunn av Covid så ble fjorårets VM utsatt til mai 2022 og flyttet til St. George, Utah. Det betyr at seieren i dag gjør at Blummenfelt blir verdensmester i Ironman 2021!

Alle distanser

Kristian startet triatlonsesongen i fjor med et par seiere. Under OL 2020 (arrangert i 2021) fikk de fleste øynene opp for bergenseren da han løp inn til et OL-gull på normaldistanse. På høsten vant han Grand Final i Edmonton, Canada og ble med det sammenlagt verdensmester i triatlon 2021. Så reise han til Cozumel i Mexico for å kjøre sin første Ironman fullstanse. Den vant han! Og fikk beste debuttid noensinne på en Ironman. Og i dag kjørte han sin andre fullstanse Ironman og blir verdensmester.

Verdens beste triatleter

Gustav Iden skulle også ha stått på startstreken i dag, men måtte trekke seg på grunn av en infeksjon. Norge har per i dag flere av verdens beste triatlonutøvere! Og trenere, med sportsjef Arild Tveiten, Mikal Iden og Olav Alexander Bu! Vi står foran nok en spennende triatlonsesong for de norske utøvere!

Om å sette seg hårete mål