Renate Sørestrand-Hansen bytter jobb i DNB.
Renate Sørestrand-Hansen bytter jobb i DNB. FOTO: Stig B. Fiksdal

Hvem tar over topplederjobben i Norges største kundesenter?

Renate Sørestrand-Hansen forlater topplederjobben i kundesenteret i DNB. Nå går hun inn som leder for DNB Eiendom, etter Terje Buraas. Men hvem tar over kundesenteret etter Sørestrand-Hansen?

12.mai kom nyheten om at Renate Sørestrand-Hansen skal ta over stillingen som leder for DNB Eiendom. Nåværende leder Terje Buraas trapper ned, og forlater lederstillingen fra 1.august.

Buraas har styrt skuten i fem år, og nå er det altså Sørestrand-Hansen sin tur.

Sørestrand-Hansen går fra sin stilling som leder for kundesenteret for personmarked i DNB.

– Det er en meget erfaren salgsleder som tar over som administrerende direktør i DNB Eiendom. Hun er flink til å bygge lag og skape vinnerkultur, samtidig som hun er modig, evner å tenke stort og skape begeistring, sier Ingjerd Spiten, leder av personmarkedet i DNB og styreleder i DNB Eiendom i en pressemelding om nyheten.

Sørestrand-Hansen har i flere år hatt et brennende engasjement for faget “ledelse”.

Renate i DNB om å være leder: – Du må ønske å gjøre en forskjell

– Målet mitt har aldri vært å skulle bli leder. Når du virkelig brenner for det, så ser du ting som «dette kunne vi gjort bedre» enten det er med kunder, ledelsen eller med ansatte. Jeg har hatt en passion for dette, fortalte Sørestrand-Hansen til Kundeserviceavisen om sin jobb som leder for kundesenteret.

– Jeg har likt hver eneste jobb jeg har vært i. Det er noe med å levere godt i den jobben du har her og nå, og når du har mulighetene. 

Sørestrand-Hansen forlater nå topplederjobben i Norges største kundesenter, og det blir svært spennende å se hvem som tar over rollen. 

Blir en det intern kandidat som tar steget opp, eller velger DNB å hente inn en leder utenfra?

Blir det en med toppledererfaring fra store kundesentre, eller blir det en som kommer med bakgrunn fra andre fagfelt?

Kanskje velger de å hente en leder fra nylig oppkjøpte Sbanken?

Kundeserviceavisen vil følge saken tett.