Administrerende direktør for IKEA Norge, Carl Aaby.
Administrerende direktør for IKEA Norge, Carl Aaby. FOTO: www.gudim.no

IKEA skal levere pakker raskere enn noensinne

IKEA tar nye grep, for å møte kundenes forventninger til raskere levering og åpner en enhet kun for postpakker i Vestby, melder IKEA i en pressemelding.

– IKEA skal bli best på helhetlige og sømløse kundeopplevelser, forteller administrerende direktør for IKEA Norge, Carl Aaby.

Nå melder de at de åpner en egen enhet kun for postpakker i Vestby, sammen med ColliCare Logistics, og er klare til å skape enda bedre handleopplevelser for kundene fra sommeren 2023.

9 av 10 får pakken på døra i løpet av to dager

IKEA forteller at tidligere har kunder fått levert postpakker fra IKEAs sentrallager i Sverige, men når distribusjonen flyttes til Vestby reduseres leveringstiden betydelig.

– I dag er leveringstiden på postpakker 3-7 dager, basert på hvor i landet du bor. Igjen ble Vestbys sentrale plassering et godt utgangspunkt for levering til Oslo, men også resten av landet. Med en egen enhet for postpakker i Norge vil 9 av 10 personer vil få sin postpakke levert på døren eller nærmeste postkontor i løpet av to dager.

– Det betyr at vi både skal ha varene på lager for de som ønsker å ta det med seg direkte fra varehus, og at vi skal levere raskt for de som ønsker hjemlevering, sier Aaby.

Det er ventet at de første pakkene fra enheten i Vestby skal sendes allerede sommeren 2023.

Rask oppstart

– Det er ColliCare Logistics som har fått i oppdraget til å drifte enheten for IKEA. Det vil si at ColliCare Logistics er ansvarlige for å ta imot varene, varepåfyll og betjening av ordrene, fram til ordren blir overlevert til transport, sier IKEA.

ColliCare ser frem til samarbeidet.

CEO Knut Sollund fra ColliCare Logistics. FOTO: ColliCare

– Med ColliCare Logistics får IKEA en aktiv samarbeidspartner. Hos ColliCare Logistics jobber vi kontinuerlig med å gjøre våre logistikkløsninger smartere, mer kostnadseffektive og gi kundene våre en komplett løsning, sier CEO Knut Sollund fra ColliCare Logistics.

– Vi er stolte over å kunne levere en tjeneste som frigjør IKEAs tid med logistikken som vil trenges på en slik enhet, legger han til.

Aaby har troen på at dette skal drive IKEA fremover.

– Ved å spille på de ulike styrkene til eksisterende distribusjonskanaler samtidig som vi etablerer nye, vil vi sikre en robust, stabil og rask levering til kundene våre, avslutter Carl Aaby