Robin Hundal ble stemt frem av folket som Norges hyggeligste håndverker i 2022
Robin Hundal ble stemt frem av folket som Norges hyggeligste håndverker i 2022 FOTO: Hyggeligste.no

Robin ble Norges hyggeligste håndverker 2022: — Snekring har alltid vært en drøm

Med over 8000 stemmer og mange lovord, så var det ingen tvil om at Robin Hundal skulle stikke av med seieren som Norges hyggeligste håndverker i 2022. Kåringen ble arrangert for sjette gang, og ønsker å fokusere på de positive historiene fra håndverksbransjen. — Jeg vil vise at dette er en dødskul bransje å være, sier Robin.

Den 24. september vant Robin Hundal fra Oslo prisen som Norges hyggeligste håndverker 2022.

— Det er helt ubeskrivelig, jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg er bare 25 år, så jeg har jo nådd langt. Dette er en stor klapp på skulderen til meg selv., sier Robin.

Dans, oppussing og lidenskap

Superhyggelig kar med løsningsorientert mentalitet. Faglig dyktig og tar utfordringene med et smil!

Robin er en super håndverker som alltid hjelper til uansett hvem eller hva det skulle være.

Robin stiller alltid opp med godt humør og leverer kvalitet til avtalt tid og pris. Jeg er imponert over hvor mye han står på og har fått til i så ung alder.

Dette er bare noen av lovordene som har blitt meldt inn med nominasjonene til Robin Hundal.

Robin Hundal jobber hver dag for å gjøre kundene fornøyd, og gi god kvalitet på arbeidet. FOTO: Privat

— Vi er veldige fornøyde med finalekvelden. Det var spente finalister, lykkelige vinnere og generelt veldig god stemning, sier prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg.

Han legger til at det er fint å møte likesinnede.

— Med så mange dyktige håndverkere i miksen har det ikke vært en enkel sak å velge ut finalistene i de ulike kategoriene, sier også jurygeneral Kristin Skogen Lund, konsernsjef i Schibsted.

Robin Hunstad, sammen med de andre bransjevinnerne fra Norges hyggeligste 2022. FOTO: Christian Bjønness, Snille Bilder AS

I dag driver Robin sitt eget firma, Hundal Bygg, med 12 ansatte. Han sitter også i komité for bygging av nytt tempel i Oslo, og administrerer to SUBWAY-restauranter som foreldrene hans eier.

Jeg har alltid likt å ta ting fra hverandre og se hvordan det fungerer

I tillegg dette elsker Robin å trene, indisk dans og nyte Oslos uteliv. Han har også drevet med bryting som trener, og danset på Karpe-konsert.

– Om dagen er jeg høyt og lavt og veldig tilstede på mine prosjekter. Jeg kan ikke sitte stille særlig lenge om gangen! sier Robin.

Robin i arbeid. FOTO: Skjermbilde fra video Hyggeligste.no

En drøm har gått i oppfyllelse

— Mitt første lekeverktøy var en drill. Det har vært en drøm siden jeg var liten å drive med snekring. Jeg har alltid likt å ta ting fra hverandre og se hvordan det fungerer, sier Robin.

Etter videregående startet han med ingeniørutdanning, og tok byggfag. Robin tok så mastergrad i industriell økonomi – før han tok steget inn i yrket som snekker.

Det å hjelpe folk med å skape deres drømmehjem motiverer meg

— Mitt første prosjekt var mitt eget hus, som var ganske gammelt. Vi bruker det ofte som et eksempel å vise til kundene, for å vise hva vi har gjort. Jeg er veldig fornøyd med slik det ble, forteller Robin.

Robin prøver å ta vare på alle sine ansatte og kolleger. FOTO: Skjermbilde fra video Hyggeligste.no

— Det å hjelpe folk med å skape deres drømmehjem er noe som motiverer meg veldig. Når mye av tiden går til planlegging og prosjektering synes jeg det er godt å vite at jeg har dyktige kollegaer som alltid leverer topp kvalitet på jobbene de gjør, sier Robin.

Han forteller til Hyggeligste.no at de har et godt miljø på jobb, og at de er gode venner.

Hussein ble Norges Hyggeliste Håndverker i 2021: – Jeg elsker rørleggerfaget!

En rollemodell

Hundal Bygg og Robin har også et samarbeid med Kuben videregående skole, der studenter som er lei får mulighet til å komme på utplassering.

— Jeg tror det er motiverende for studietrøtte elever å se hvordan yrket fungerer i praksis. Vi prøver å motivere dem til å fullføre snekkerutdanningen, forteller Robin.

Jeg liker å inspirere unge til å velge denne yrkesveien

FOTO: David A. Lunde / Christian Bjønness

— Jeg vil at alle skal bli sett. Dette er et yrke med mening, der man lærer noe nytt hver dag, sier Robin.

Det er spesielt én jobb Robin husker godt. De jobbet på et hus, der feiringen av et bryllup skulle foregå om kort tid. Tidspresset var høyt.

— Etterpå fikk jeg en sms med de fineste ord jeg tror jeg har lest om meg selv, fra en veldig glad og takknemlig far. Det var rørende, og den meldingen vil jeg huske lenge!, sier Robin.

Prosjektleder for Norges Hyggeligste Håndverker, Benjamin Husstad-Nedberg ser frem til videre kåringer av personer som Robin.

— Vi motiveres av at prosjektet lykkes. I målinger med Norstat ser vi en forskjell i positive holdninger blant de i befolkningen som kjenner til prosjektet vårt, og de som ikke gjør det. Det beviser at vi lykkes med å styrke folks oppfatning av håndverksbransjen, sier Benjamin avslutningsvis til Kundeserviceavisen.


I tillegg til hovedvinneren, ble det også kåret vinnere innenfor hver bransjekategori:

Læring // Maria Andersen (Randaberg, Rogaland)
Juryen innleder med å berømme den svært gode kvaliteten på lærlingene i landet vårt. Vinneren av kategorien skiller seg ut fordi hun er svært ung, men samtidig sitter på stor faglig kunnskap og trygghet i yrket sitt. Hun er kvikk i hodet, rask i replikken og en sann fryd å være rundt.

Maler // Petter Bjarnoll (Bergen, Vestland)
Vinneren i denne kategorien trakk det lengste strået på grunn av sin jovialitet, sitt store hjerte for både mennesker og dyr, og ikke minst sin perfeksjonistiske holdning til maleryrket. Han eier sitt eget firma hvor han er en godt likt kollega og en sjef som ser og hører alle. Han er rett og slett et forbilde.

Mur og betong // Erduan Esati (Oslo) Vinneren av denne kategorien utmerker seg med eget firma og et stort engasjement, ikke bare for mureryrket i seg selv, men for sine kolleger og kunder. Han har et stort hjerte for de som har falt utenfor i samfunnet, og er både en følsom kollega og en respektert sjef. Denne håndverkeren er det svært mange som setter pris på.

Snekker/tømrer // Robin Hundal (Oslo)

I denne kategorien opplevde juryen et vanvittig engasjement. Vinneren utmerker seg ved å være en snekker som har utrettet ufattelig mye på få år. Han har stor faglig dyktighet, og en medmenneskelighet som kan tas og føles på. Han har startet et eget firma, og har et stort og varmt hjerte for lærlinger og rekruttering til yrket han er så glad i. Vinneren av denne kategorien vant også årets hovedpris.

Elektriker // Mari Stormark Helland (Stord, Vestland)
Dyktig, grundig og full av energi er ord som beskriver denne vinneren. Hun elsker mestringsfølelsen yrket gir henne, og følelsen av å gjøre noe viktig. Til tross for at det tok noen år før hun fant sin vei, står hun nå støtt og godt i sitt valg om å bli elektriker. Med sin smittende entusiasme og hennes ekstra innsats i å løfte bransjen i sosiale medier er hun et godt forbilde, og en verdig vinner i kategorien.

Rørlegger // Adam Nikolai Hætta (Alta, Troms og Finnmark)
Denne finalisten ble raskt lagt merke til av juryen. Ikke fordi han er den som snakker mest og høyest, men fordi han er en tvers igjennom herlig person. Han kan sine ting og sitt fag, og har en god og stødig holdning til yrket sitt. Den beste belønningen vinneren kan få er fornøyde kunder, men i år får han denne prisen også.

Åpen klasse // Mina Farmen Bertheussen (Oslo)
I denne kategorien var det stor bredde blant finalistene. Personen som stakk av med seieren har en spennende historie som fascinerer og inspirer. Hun gjør en kjempejobb når det kommer til å engasjere og løfte frem bransjen i sosiale medier, og står frem som en inspirasjon for folk generelt – og for jenter spesielt. Vinneren er svært godt likt, uredd og høyt respektert blant kolleger og kunder.

Klikk på lenken for mer informasjon om vinnerne: www.hyggeligste.no.

Norges Hyggeligste Kassaperson 2022 er kåret

Hvordan vurderes Norges hyggeligste håndverker?

Har kandidaten et utpreget fokus på kunden? Skapes det tillit og trygghet? Yter kandidaten noe ekstra, ut over egen jobb? Er håndverkeren et forbilde for andre?

Norges Hyggeligste Håndverker tar ansvar for å bringe de positive sidene av bransjen ut til folket, hvilket er svært viktig skal man styrke bransjens omdømme.

En hyggelig håndverker er faglig profesjonell. Alle kandidater som vurderes som finalister, kvalitetssikres grundig av prosjektmedarbeidere. Alle åpne registre gjennomgås, i tillegg til kundevurderinger, innspill fra partnere, og kandidatenes aktivitet i sosiale medier vurderes.

Juryen gjør en helhetsvurdering når man plukker ut finalister og vinnere, og stemmer er mindre viktig enn totalen av de andre kriteriene.

Kategorier er:

  • Maler
  • Elektriker
  • Rørlegger
  • Snekker / Tømrer
  • Mur & Betong
  • Lærling
  • Andre bransjer

(hyggeligste.no)