Fra venstre innholdsansvarlig Cathrine Barland Jensen og redaktør Ole Martin Bjørklid i Hjemmet, ordfører Stanley Wirak i Sandnes, Norges hyggeligste kassamann 2023, Fredrik Myksvoll Alvsåker, butikksjef Jan Erik Finbak i Kiwi Bryggen Hommersåk, Fredriks tidligere sjef, Robert Frantzen i Kiwi, distriktssjef Turid Helgeland i Kiwi og Fredriks foreldre Heidi og Sverre Petter Alvsåker.
Fra venstre innholdsansvarlig Cathrine Barland Jensen og redaktør Ole Martin Bjørklid i Hjemmet, ordfører Stanley Wirak i Sandnes, Norges hyggeligste kassamann 2023, Fredrik Myksvoll Alvsåker, butikksjef Jan Erik Finbak i Kiwi Bryggen Hommersåk, Fredriks tidligere sjef, Robert Frantzen i Kiwi, distriktssjef Turid Helgeland i Kiwi og Fredriks foreldre Heidi og Sverre Petter Alvsåker. FOTO: Hjemmet

Norges hyggeligste kassamedarbeider 2023 er kåret!

Det var 23 år gamle Fredrik Myksvoll Alvsåker, som jobber på Kiwi Bryggen Hommersåk i Sandnes i Rogaland, gikk til topps i ukebladet Hjemmet sin kåring av «Norges hyggeligste kassadame/kassamann 2023». Målet med kåringen er å løfte frem og verdsette alle i dagligvarebutikk. – Fredrik er totalt sett en av de aller flinkeste jeg har ansatt i Kiwi, sier butikksjef Robert Frantzen, i Kiwi Bryne Torg.

Det var mange som hadde møtt opp da Ole Martin Bjørklid, redaktør i Hjemmet, ordfører Stanley Wirak i Sandnes, flere ansatte i Kiwi, foreldre og flere kom togende inn på Kiwi i Hommersåk.

De var på et viktig oppdrag: å gratulere Fredrik Myksvoll Alvsåker med å være vinneren av «Norges hyggeligste kassadame/kassamann 2023».

– En flott ambassadør

Fredrik ble mildt sagt overrasket, da han ikke ante noe om at han var den store vinneren. I tillegg til å få en reisegavesjekk på 10 000 kroner og gaver, fikk han da overrakt beskjeden om at tusenvis av kunder hadde stemt ham frem.

– Dette hadde jeg ikke trodd. Jeg vet ikke hva jeg skal si, for det er veldig overveldende, uttalte Fredrik.

For han er ingenting et problem, og han er lett å forholde seg til

Fredrik startet i Kiwi for tre år siden, mens han var lærerstudent.

– Jeg ønsket å bruke han mye fordi han var veldig flink og gjorde et bra inntrykk. Det endte med at han sluttet på studiene og begynte for fullt hos oss. Etter hvert fikk jeg han med i lederteamet, forteller butikksjef Robert Frantzen.

– For han er ingenting et problem, og han er lett å forholde seg til. At han gikk til topps og ble den hyggeligste kassapersonen i Norge er så fortjent. Han er en god og flott ambassadør for Kiwi.

Fredrik Myksvoll Alvsåker, 23 år, FOTO: Hjemmet

Anne Grete driver nærbutikken i Snåsa: – Jeg elsker jobben min

En stolt familie

«Kom igjen, vi klarer dette». Stå-på-viljen og påkoblede positiviteten er noe av det kassamannen Fredrik har hatt som varemerke.

Ordfører Wirak legger også til at Fredrik er et godt ansikt utad for kommunen.

– Han er en flott ambassadør for Sandnes by og kommune, et av Norges aller fineste og beste steder.

Vi forstod raskt at Fredrik var interessert i butikkfaget

Fredriks far Sverre Petter Alvsåker, som er offiser i Frelsesarmeen, er stolt over sønnen og hva han får til.

– Vi forstod raskt at Fredrik var veldig interessert i butikkfaget, og det er vårt inntrykk at han først og fremst liker å jobbe med mennesker. Ofte er han på jobb etter arbeidstidens slutt fordi han vil ha alt på plass før han forlater butikken, sier pappa.

Ingen visste hvor tøft kassamannen Trond hadde det

– Jeg forsøker å møte alle med et smil, sier Norges hyggeligste kassamann 2023, Fredrik Myksvoll Alvsåker hos Kiwi Bryggen Hommersåk i Sandnes. FOTO: Skjermbilde fra video, Hjemmet

Å snu en dårlig dag til en god

– Jeg trives veldig godt i jobben sin, ikke minst fordi den er variert og byr på mange menneskemøter. Jeg er opptatt av å møte alle på en hyggelig og imøtekommende måte, sier Fredrik.

– Jeg kom inn på Kiwis trainee program i vår, og har som mål en dag å drive min egen butikk.

Målet med kåringen er å løfte frem og verdsette alle i butikk

Flere enn 5000 ble nominert i årets kåring i regi av ukebladet Hjemmet. Av dem kom 13 til finalen og av finalistene var det altså Fredrik, som fikk flest stemmer.

Hjemmet forteller at målet med kåringen er å løfte frem og verdsette alle i dagligvarebutikk som med smil og imøtekommenhet sørger for at kundene får det de trenger av mat og matvarer i det daglige, og som gjennom vennlighet kan snu en dårlig dag til en god for mange mennesker.