fra venstre Linn Jordbakke, Maximilian Schikora, Mats Talmo, Simen Johansen, Haidar Fahim Hashem, Stephan Sprenger-Hansen, Øyvind Buer og Didrik Rognlien Aardal. Foran sitter Robin Aandal Pedersen og Camilla Hovet Nikolaisen..
fra venstre Linn Jordbakke, Maximilian Schikora, Mats Talmo, Simen Johansen, Haidar Fahim Hashem, Stephan Sprenger-Hansen, Øyvind Buer og Didrik Rognlien Aardal. Foran sitter Robin Aandal Pedersen og Camilla Hovet Nikolaisen.. FOTO: Lyse Dialog

Lyse Dialog gleder seg til jul hvert år: – Det er kos, kos og atter kos

Kundesenteret til Lyse i Porsgrunn, Lyse Dialog, elsker julen, og stemningen er forventningsfull. – Vi har alltid pyntet ferdig før første søndag i advent, da er ventetiden endelig over. Som hos alle andre er det som regel en grinch eller to, men det legger ingen demper på stemningen i lokalet. Desember er god stemning fra start og ut måneden, forteller gruppeleder Linn Jordbakke.

Lyse i Porsgrunn får ofte mange spørsmål fra medarbeiderne når det nærmer seg jul.

– «Når kan vi pynte?» «Skal vi ha kalender i år og hva skal vi ha?», «Gleder meg til stjernene blir hengt opp over bordet, det er så koselig». De nyansatte er alltid veldig interessert i å høre hva vi pleier å gjøre rundt jul. Når pynten er på plass, første julekos er servert og julesanger spiller i bakgrunnen – da er det ikke lenge igjen til jul, sier Jordbakke.

Mats Talmo. FOTO: Lyse Dialog Porsgrun

Det er tradisjon å ha kontoret ferdig pyntet hver første søndag i advent.

– Det er veldig behagelig, og gir ro i rommet. Vi har også julekalender med trekning hver dag, som vi kjøper for pantepengene våre. Her er de ansatte med å bestemme hva de ønsker. Vi har også «Ugly Christmas Sweater Day», på tvers av hele Lyse Dialog, forteller Jordbakke.

Monica Pedersen og Linn Jordbakke sitter på skuldrene. FOTO: Lyse Dialog Porsgrunn

– Da oppretter vi et innlegg på Workplace der alle kan poste bilder og se hvor fine eller «stygge» vi er den dagen – alt ettersom hvordan du velger å se det.

I tillegg har Lyse i Porsgrunn også alltid en dag der de serverer julegrøt og rød saft i lokalet.

– Ellers er det alltid hyggelig på jobb rundt jul med pepperkaker, skumnisser, gløgg og klementiner i en travel hverdag, sier Jordbakke.

Fra venstre Camilla Hovet Nikolaisen, Maximilian Schikora og Haidar Fahim Hashem. FOTO: Lyse Dialog

Espen Bakke (vinner av mandel i grøten, og premie var marsipangris). FOTO: Lyse Dialog Porsgrunn

Julebordet er også et definitivt høydepunkt hos gjengen i Porsgrunn!

– Det er en kveld med gode kolleger, der jobb blir lagt helt til side og man blir bedre kjent. Vi har ansatte som holder herrenes tale og damenes tale – helt fri dressur, og dette skaper ofte god stemning, forteller Jordbakke.

– I tillegg deler vi ut priser. Det kan være prestasjonsbasert, men aller helst situasjoner som har oppstått i løpet av året, og med en humortvist. Dette er det lederne som står ansvarlig for i samarbeid med sosialkomitéen. Rundt disse utdelingene er det alltid mye latter, heder og ære.

Fra venstre Haidar Fahim Hashem, Robin Aandal Pedersen, Maximilian Schikora, Camilla Hovet Nikolaisen og Didrik Rognlien Aardal. FOTO: Lyse Dialog

Er det mange som må jobbe rundt julaften, romjulen eller nyttår i år?

– Lyse Dialog har folk på jobb 24/7 365 dager i året, men for oss som er en satellitt-lokasjon har vi noe redusert åpningstid. Hos oss baserer vi alltid arbeid på helligdager med frivillighet. Drift sender ut skjema og ber om tilbakemelding på alle dager i julen, for så å se om kabalen går opp. Vi har fått nok frivillige hver jul, og det er kjekt når alle som ønsker fri, kan få det, forteller Jordbakke.

Lyse har mange ansatte/studenter som ønsker å reise hjem til jul, og med ulike lokasjoner gir det dem mulighet til å hospitere om ønskelig — slik at de får en ekstra lang «juleferie».

– Det er viktig for oss at ingen sitter alene, og at folk får reist hjem til familien sin. De som jobber på julaften, får alltid middag på jobb + at vi setter frem litt ekstra snop. Det skal være hyggelig å jobbe helligdager! sier Jordbakke.

– Vi ønsker alle en riktig god førjulstid! Ta dere tid til å roe ned og nyte i en hektisk hverdag. Utfør gjerne en god gjerning for noen som trenger det, avslutter Jordbakke og gjengen i Lyse Dialog i Porsgrunn.


Denne artikkelen ble først publisert 1. desember 2022.