Fra venstre servicemarkedssjef Geir Arne Engere og Bård Sommerseth hos Sommerseth AS. Foto: Ifor Williams Norge AS.
Fra venstre servicemarkedssjef Geir Arne Engere og Bård Sommerseth hos Sommerseth AS. Foto: Ifor Williams Norge AS.

Kunden som et familiemedlem

Det er som å komme hjem til familien når du går inn døren til bil- og tilhengerforhandler Sommerseth AS i Narvik. Her møter du ekte entusiasme med kjærlighet for biler, tilhengere og litt til. Noen beskriver selskapet å levere kundeservice i verdensklasse!

Familiebedriften, som holder til Millerjordbukta i Narvik har over 70 år med historie, drives av andre generasjon Sommerseth.

Eier og bilforhandler Bård Sommerseth er stolt av historien og utviklingen til selskapet.

– Historien vår startet på 50-tallet med de russiske bilmerkene Volga og Pobeda. I 1959 vokste vi og ble Ford-forhandler. Ford har vært med oss nesten hele tiden, og nå har vi også sterke merkevarer som Volvo og Mitsubishi, forteller Bård Sommerseth.

Kunden blir som et familiemedlem

De legger ikke skjul på noe av suksessoppskriften: Tillit og kundenes behov står sterkt for familien Sommerseth og forteller at kunden blir som et familiemedlem.

– Vi møter kundene som vi selv liker å bli møtt: Viser at vi setter pris på at de kommer, sier «hei» og gjør det vi kan for å hjelpe dem. Når kundene trives, trives vi, fastslår Sommerseth.

Virksomhetsområdene til bilforhandleren har vokst seg større i takt med omsetningen. Verksted, karosseri, bilpleie, dekkhotell, tilhenger- og delesalg er noe som kommer i tillegg til bilsalget. Bedriften leverte i 2020 rundt 160 nybiler og 350 bruktbiler fra lokalene sine utenfor Narvik sentrum.

– Det nytter ikke å ha fine lokaler og fasiliteter om ikke vi har dyktige ansatte med erfaring og fagkunnskap på laget. Jeg er veldig stolt over gjengen og kulturen vi har her. De er fremoverlente, nysgjerrig og har alltid et smil når du møter dem. Det er helt avgjørende for oss, forklare3r Sommerseth.

Gir tilbake til lokalsamfunnet

For familien Sommerseth har lokalsamfunnet alltid vært viktig. Både russ, hockeylag, og en lang rekke frivillige organisasjoner og lag får støtte.

– Vi er opptatt av å kunne være en god samfunnsaktør og gi noe tilbake til lokalsamfunnet. Til de gode kreftene som jobber for at det blir litt bedre for deg og for oss som bor her. Vi heier på et rikere aktivitets-, kultur- og idrettstilbud, avslutter Sommerseth.