Kristian Blummenfelt i Edmonton, Canada hvor han ble verdensmester i 2021. Foto: Tommy Zaferes.
Kristian Blummenfelt i Edmonton, Canada hvor han ble verdensmester i 2021. Foto: Tommy Zaferes.

Om å sette seg hårete mål

OL-gullvinneren i triatlon Kristian Blummenfelt beviser at han er en ekte Ironman. I sin debut på langdistanse – hel Ironman – ikke bare vinner han løpet, men han setter verdensrekord.

Kundeserviceavisen hadde gleden av å treffe Kristian Blummenfelt på gaten i Bergen kort tid etter at han hentet hjem OL-gullet fra Tokyo. Her snakket ham om hvordan han og teamet jobbet hardt og systematisk for å nå sine hårete mål.

Nå har han gjort det igjen.

Ny verdensrekord

Kristian Blummenfelt stilte til start i Cozumel, Mecixo og kom i mål 7 timer, 21 minutter og 12 sekunder etter at starten gikk søndag morgen. Det ble ny verdensrekord! Rekorden han slo ble satt tidligere i år av tyskeren Jan Frodeno og lød på 7.27.53. Blummenfelt forbedret verdensrekorden med over seks og et halvt minutt!

Spenning om de ville klare å stå distansen ut

Det er bare noen få uker siden kameraten Gustav Iden debuterte på Ironman fulldistanse i Florida. Selv om han fra tidligere i år var verdensmester på Ironman halvdistanse var spenningen stor om han ville klare å hevde seg når distansene ble doblet. Normal konkurrerer de norske triatlonutøverne på kortere distanser.

Ny debutrekord x 2 for Norge

Iden sin debutrekord på Ironman 7.42.57 ble ikke stående mer enn i tre uker, før Blummenfelt knuste den! Gustav Iden satte også rekord på beste løpetid i ett Ironman på 2.34.51 på maratondistansen etter å ha syklet 180 km og svømt 3,8 km. Den rekorden har Iden ennå, da Blummenfelt løp på 2.35.24. Dette er ekstremt gode resultater av de norske utøverne.

SUB 7

Blummenfelt har hatt en fantastisk sesong med både OL-gull, verdensmestertittel i triatlonserien og nå toppet det hele med verdensrekord på Ironman! Blummenfelts store prosjekt i 2022 blir å klare en Ironman på under 7 timer! Det vil si at han må forbedre verdensrekorden med over 21 minutter!