Ida Dønheim blir konstituert hotelldirektør for Britannia Hotel.
Ida Dønheim blir konstituert hotelldirektør for Britannia Hotel. FOTO: Wil Lee-Wright

Fra kokkelærling til hotelldirektør

Driftsdirektør Ida Dønheim blir nå hotelldirektør for Britannia Hotel, når nåværende direktør Mikael Forselius slutter, melder REITAN. — Det er et ærefullt oppdrag som jeg blir å tilnærme meg med stor ydmykhet og respekt, sier Dønheim.

Ida Dønheim er opprinnelig fra Bøfjorden på Nordmøre og har internasjonal erfaring fra blant annet The Fat Duck utenfor London og SeaDream Yacht Club.

— Ida er kjent som en meget faglig sterk leder, med fagutdannelse som kokk og sommelier, koblet med bred og solid erfaring fra de fleste avdelinger innen hotelldrift. Hun har senere tatt lederutdannelse ved Cornell, skriver REITAN i pressemeldingen.

Takknemlig for reisen

Reitan forteller at Dønheim de siste årene har vært både Restaurantdirektør og Driftsdirektør på Britannia Hotel.

— Driftsdirektør Ida Dønheim tar over rollen som hotelldirektør og blir konstituert til ut på nyåret. Ida har vært leder på Britannia siden 2018, og har sammen med nøkkelpersoner utviklet unike konsepter innenfor restaurant og hotell og tatt Britannia tilbake til fordums storhet, skriver REITAN.

Det er et ærefullt oppdrag jeg har fått

— Med sin lidenskap for luksus-segmentet og femstjerners service har Ida utmerket seg som en driftig leder med fokus på kvalitet, styring og gjennomføring helt siden hun startet på Britannia Hotel for fire år siden, sier Odd Reitan.

Odd Reitan, adm.dir. og styreleder for Reitangruppen AS. FOTO: Wil Lee-Wright

Dønheim er veldig takknemlig for muligheten hun nå har fått.

— Min profesjonelle yrkeskarriere startet her på Britannia Hotel som kokkelærling, det er derfor ekstra motiverende og stort å få denne tilliten fra styret og eiere. Det er et ærefullt oppdrag som jeg blir å tilnærme meg med stor ydmykhet og respekt, sier Dønheim.

— Hotellet har hatt en fantastisk reise fra gjenåpningen i 2019 og har etablert seg som et femstjerners hotell. Jeg gleder meg til å jobbe tett sammen med et utrolig dyktig lederteam og fantastiske ansatte. Sammen skal vi fortsette med å skape gjesteopplevelser i verdensklasse, legger hun til.

Britannia Hotel, FOTO: REITAN

Å drive hotellet i samme ånd

— Mikael har, etter å ha tatt Britannia gjennom en startfase, ønske om å gå over i en mer overordnet konsern-stilling og jobbe rendyrket med konseptutvikling og strategi. Han er en synlig og entusiastisk leder som jeg har hatt et lærerikt og godt samarbeid med i flere år, sier Odd Reitan i pressemeldingen.

Mikael Forselius, hotellets nåværende direktør, har sittet i nesten 6 år som administrerende direktør for Britannia Hotel. Nå starter han som CEO for 62°NORD Hotels & Adventures.

Jeg er trygg på at Britannias eiere, styret, lederteam og ansatte kommer til å ta hotellet til nye høyder

— Jeg er evig takknemlig for at jeg har fått delta på den spennende reisen med å bygge opp Britannia til det fantastiske hotellet og den destinasjon det har blitt, sier Forselius.

Nåværende adm.dir. Britannia Hotel, Mikael Forselius. FOTO: Wil Lee-Wrigh

— Å få være med på å realisere Odd Reitan sin drøm om Britannia har helt enkelt vært et eventyr og vi har underveis høstet mange priser og utmerkelser. Men alt til sin tid.

REITAN forteller at Ida Dønheim tiltrer som konstituert hotelldirektør 1. november 2022, og Mikael Forselius vil være en del av Britannia Hotel ut året.

— Jeg trygg på at Britannias eiere, styret og lederteam, samt alle de flinke ansatte kommer til å drive hotellet videre i samme ånd og ta det til nye høyder, avslutter Mikael Forselius.

Faktaboks

Britannia Hotel er en del av REITAN.

Hotellet fra 1870 gjenåpnet i April 2019 som et femstjerners hotell og medlem av The Leading Hotels of The World etter en treårig totalrenovering. Britannia Hotel består i dag av 224 rom og suiter, seks ulike restauranter og barer – deriblant Michelin-stjernerestauranten Speilsalen, spa og velværeavdeling, moderne konferansefasiliteter, ballroom og elegante selskapslokaler. (REITAN)