Alexander Solberg og Odd Olaf Askeland.
Alexander Solberg og Odd Olaf Askeland. FOTO: Odd Mehus AS

Puster Tesla i nakken

I kampen om de mest fornøyde hurtigladekundene har Tesla fått hard konkurranse av et norsk selskap som har byttet navn. Dette skriver Eviny i en pressemelding. Den kraftige oppgangen i fornøyde kunder vekker oppsikt.

Tesla har de mest fornøyde kundene når man skal hurtiglader, men Eviny kommer hakk i hæl.

Særlig Evinys kundeservice blir lagt vekt på.

Det kommer frem i Norges største kundetilfredshetsundersøkelse blant ladekunder gjennomført av Epsi.

Måtte dobbeltsjekke resultatet

Selv om Tesla scorer best totalt sett, rangerer bilistene Eviny best i seks av syv underkategorier – kundeservice, enkelhet, omdømme, bærekraft, verdi for pengene og lojalitet, nevner Eviny i pressemeldingen.

 Vi har målt kundetilfredsheten blant norske forbrukere i en rekke bransjer i mange år. Det er ytterst sjelden vi ser så kraftig økning innenfor så mange områder som det Eviny gjør i år. Vi måtte gå noen ekstra runder med analysen for å få verifisert dette, sier Fredrik Høst, daglig leder for EPSI.

Eviny forteller at Norge er verdens ledende elbil-nasjon med over 500.000 elbiler.

Nærmere 400.000 nordmenn bruker ladeappen til Eviny. Så langt i år har Eviny fått over 100.000 nye brukere.

Odd Olaf Askeland. FOTO: Odd Mehus AS

 Vi er utrolig ydmyke og stolte over kundenes tilbakemeldinger. Vi er glade for at de har lagt merke til mange av endringene vi har gjort. Særlig har vi jobbet for mindre kø og enklere ladeopplevelse, forteller Odd Olaf Askeland, som leder Evinys arbeid med hurtig- og lynladere på over 200 steder i Norge.

Byttet navn fra BKK til Eviny

Deler av det kraftige bykset kan trolig forklares med navnebytte fra BKK til Eviny, mener Eviny.

 Et lovpålagt myndighetskrav ga oss mulighet til å bygge en helt ny merkevare. Vi har jobbet knallhardt med merkevarebygging og kjennskap til Eviny som en hurtig- og lynladeraktør det siste året, forteller Alexander Solberg, merkevareansvarlig i Eviny.

BKK er i dag kun navn på selskapet som eier og drifter strømnettet hjem til 450.000 vestlendinger.

 Eviny virker til å ha vært tett på kundene det siste året – noe som kan relateres til at de har lansert en ny merkevare. Kundene opplever at Eviny har vist stor interesse for dem, og holdt dem godt informert, sier Fredrik Høst.

Evinys ladesjef Odd Olaf Askeland sammen med verdens kraftigste lynlader ved Oasen kjøpesenter i Bergen. FOTO: Eviny

Lastebillader og verdens kraftigste lader

Tesla scorer fortsatt best innen innovasjon og nytenking, mens Eviny gjør størst fremgang også her, skriver Eviny om EPSI-målingene.

– Våre gode konkurrenter i Tesla jobber også med å sende folk til verdensrommet, og har gjort en fabelaktig jobb med å skape moderne elbiler som har endret hele bilindustrien, sier Odd Olaf Askeland.

At kundene rangerer dem rett bak på innovasjon syns de er moro.

– I år har vi som først i verden tatt i bruk verdens kraftigste lynlader og vi har bygget ladere som gjør det enklere for el-lastebiler, forteller Askeland.

Vi er veldig fornøyde med resultatene, men også ydmyke for at vi må jobbe hardt for å beholde tilliten hos kundene fremover, forteller Askeland.