Maria Frantzen Anderson, Dyreparken

Dyreparken forventer en halv million besøkende i løpet av juli

Dyreparken i Kristiansand går inn i en hektisk høysesong, og Dyreparken Servicesenter forsøker så langt det lar seg gjøre å unngå at de ansatte opplever negativt stress. – De gjennomgår blant annet Dyreparken Serviceskole, hvor de lærer hvordan de skal gi god service og være med på å skape minner for livet for våre gjester, forteller Maria Frantzen Anderson, leder for Dyreparken Servicesenter.

Dyreparken har flere avdelinger som svarer på gjestehenvendelser, blant annet Gjesteservice, bookingkontor og hotellresepsjoner.

– Staben vår er en dyktig og serviceinnstilt gjeng som består av både helårsansatte og sesongansatte. Mange av dem er studenter som jobber deltid i skuldersesongen og fulltid i sommersesongen, sier Anderson.

– Vi merker økt pågang

– Ingen dager hos oss er like, og de ansatte må være løsningsorienterte og effektive i arbeidet sitt. De håndterer henvendelser som kommer inn skriftlig og via telefon, men også over disk ved vårt inngangsparti, forteller Anderson.

Sommersesongen er vår høysesong, og spesielt i denne perioden merker vi økt pågang i alle kanaler

De ansatte i Dyreparken må derfor kunne mye om alt for å hjelpe sine gjester med det de måtte lure på.

FOTO: Dyreparken

Er det mange som tar kontakt på mail, telefon eller lignende? 

– Ja, sommersesongen er vår høysesong, og spesielt i denne perioden merker vi økt pågang i alle kanaler. Mange skal ha årets ferie i Dyreparken, og vi forventer nærmere en halv million besøkende i løpet av juli, forteller Anderson.

– Det er mange spørsmål om stort og smått i tilknytning til besøket. Våre gjester lurer på alt fra ledig kapasitet ved våre ulike overnattingssteder, åpningstider, priser, mattilbud, tilrettelegging og mye mer.

FOTO: DANIEL FINNE SCHJOTT

Å unngå negativt stress

Hvordan planlegger dere å bemanne nå i sommer?

– Vårt servicesenter bemannes opp nå i juni, og i skolens sommerferie er Gjesteservice åpent fra klokken 08:00 – 23:00. De ansatte bytter på å hjelpe gjester som er fysisk tilstede ved Gjesteservice, og på å sitte back office med å svare på telefoner og mail, sier Anderson til Kundeserviceavisen.

FOTO: Dyreparken

Hvordan klarer dere å holde humøret oppe og yte god service når det er stor pågang og stress?

Vi legger vekt på at man skal føle mestring og kontroll

– Det er viktig å ha en fellesskapsfølelse rundt jobben som gjøres, og at alle vet at man er med å “drar lasset” sammen. Vi legger vekt på at man skal føle mestring og kontroll selv om det er hektisk, og vi forsøker så langt det lar seg gjøre å unngå at de ansatte opplever negativt stress, sier Anderson.

Anderson forteller videre at de gjennomgår blant annet Dyreparken Serviceskole, hvor de lærer hvordan de skal gi god service og være med på å skape minner for livet for våre gjester.

FOTO: Dyreparken

– De ansatte er sammensveiset

– Når det er sagt så er høysesongen vår svært hektisk, og de ansatte må trives med en travel arbeidshverdag og de må kunne håndtere flere ting på en gang, legger Anderson til videre.

Har dere noen «sommertradisjoner» blant ansatte i selskapet?

– Vi er så heldige at vi er en del av en stor bedrift med mange ansatte, og gjennom sommeren er det flere arrangementer og sommertradisjoner vi får ta del i, sier hun.

Vi treffes gjerne utenfor arbeidstid for å være sammen

Anderson forteller at dette er alt fra servicetrening for avdelingen, kick off med rebusløp for alle sommeransatte, førpremiere på kveldsforestillingen med Kaptein Sabeltann og sommeravslutning med ulike kåringer.

– Våre ansatte er en sammensveiset gjeng som også gjerne treffes utenfor arbeidstid for å være sammen, legger Anderson til avslutningsvis til Kundeserviceavisen.