Administrerende direktør Philipp Engedal i Coop Norge Foto: Espen Solli
Administrerende direktør Philipp Engedal i Coop Norge Foto: Espen Solli

Coop-medlemmene får rekordhøyt medlemsnytte på 2,8 milliarder kroner

Coop-medlemmer har i disse dager fått utbetalt over 1,4 milliarder kroner i kjøpeutbytte. I tillegg har medlemmene fått kupong- og medlemskupprabatter som utgjør 1,4 milliarder kroner. Coop-medlemmene får dermed en rekordhøy samlet medlemsnytte på over 2,8 milliarder kroner for 2023.

Coop utbetaler rekordhøyt kjøpeutbytte til medlemmene.

– Deling av overskuddet er jo grunntanken i kooperasjonen

– Vårt formål er å skape medlemsnytte og verdi for medlemmene, sier administrerende direktør Philipp Engedal i Coop Norge.

Philipp Engedal blir ny toppsjef i Coop Norge SA. FOTO: Coop Norge

I Coop er vi stolte over å være annerledesaktøren i dagligvarebransjen, og spesielt når overskuddet i samvirkelagene skal deles og medlemmene får sitt kjøpeutbytte.

– Det skal lønne seg å velge Coop, forteller Engedal.

Fordelene for de over 2,1 millioner medlemmene beløp seg til totalt 2,8 milliarder kroner i 2023, hvorav 1,4 milliarder kroner utbetales som kjøpeutbytte til den enkeltes medlemskonto.

De resterende 1,4 milliarder kronene har medlemmene fått glede av i form av besparelser fra rabattkuponger og medlemskupp.

– Deling av overskuddet er jo grunntanken i kooperasjonen, legger han til.

Medlemmene er de beste kundene

Coop eies av kundene selv gjennom medlemskapet i et av de 58 samvirkelagene.

Medlemmene får kjøpeutbytte på minst én prosent på alt de handler i dagligvarebutikkene og byggevarehusene, i tillegg til ekstra medlemsbonuser og rabatter.

– Medlemmene er samvirkelagenes beste og mest lojale kunder og økende medlemshandel og gode medlemstilbud gjør at årets kjøpeutbytte nok en gang topper fjorårets utbetaling, sier Engedal.

Medlemmene er samvirkelagenes beste og mest lojale kunder

I 2023 hadde Coop i Norge en medlemsvekst på 131 878, noe som betyr at det nå er over 2,1 millioner medlemmer i samvirkelagene. Av disse er 35 % under 30 år, og over 58 % under 40 år.

– Det er motiverende at samvirkelagene gjennom fjoråret fikk så mange nye medlemmer og vi ser at den unike eiermodellen til Coop appellerer til mange, spesielt de yngre kundene.

Coop i Norge kommer til å passere godt over 2,2 millioner medlemmer i samvirkelagene i løpet av 2024.

De mest populære fordelene

Den mest brukte medlemsfordelen i antall brukere er 11 % medlemsbonus på frukt og grønt hos Extra.

– Vi jobber for at flest mulig skal spise mer frukt og grønt, i tråd med Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold som vi har signert. En sunnere handlekurv er også et av fokusområdene i Coops bærekraftstrategi. Med frukt og grønt-bonusen til Extra blir det billigere og litt enklere å få i seg fem håndfuller om dagen, sier Engedal.

I tillegg har det vært en kraftig økning i opptjent gjenbruksbonus på handlenett, som gjelder i alle Coop-butikker.

Hvilke banker har vært best på boliglån i 2023?

Coop-medlemmene tjente opp godt over 9,6 millioner i gjenbruksbonus på handlenett i 2023, noe som er en økning på rundt 13 prosent fra året før.

– Som eneste dagligvareaktør har Coop gjenbruksbonus på handlenett, så medlemmene har lenge vært flinke til å bruke handlenett. Dette er et positivt og tydelig insentiv for medlemmene som vi får svært god respons på. Vi mener dette tiltaket bidrar til å stimulere til redusert plastposeforbruk, slik vi har forpliktet oss til å gjennom medlemskapet i Handelens Miljøfond.