Kundeserviceavisens store chatbottest

Kundeserviceavisens store chatbottest: Telia vs Telenor

«Kundeserviceavisens store chatbottest» retter søkelyset mot telekommunikasjonsbransjen, hvor to av de mest kjente aktørene – Telia og Telenor – står i fokus. Det er tydelig at tele-konkurrentene ikke har spart på noe for å levere en fremragende chatopplevelse.

Vårt testpanel har utforsket chatbotene til Telia og Telenor. De blir testet på lik linje som de andre selskapene, og vil bli vurdert etter deres evne på å svare på spørsmål om faktura og «Hvorfor burde jeg bli kunde hos dere?».

Faktura – En nærmere titt

Telias Otelia imponerte med sin morsomme og aktive samtalestil, noe som gjør kundeserviceopplevelsen mer underholdende.

– Det var som å chatte med en venn som tilfeldigvis visste alt om min faktura, sier vår tester entusiastisk.

Likevel, overgangen til et menneske var nødvendig for å klare opp i komplekse spørsmål.

En utfordring var den lille og vanskelig lesbare fonten, som kan være en barriere for brukere med synsvansker.

Dette er utydelig tekst. Her burde fonten med fordel vært tjukkere.

Telenors Telmi, derimot, tok oss med storm.

Med en åpningskommentar som faktisk fikk vår tester til å le høyt, etablerte Telenor umiddelbart en høy standard.

– Ikke bare var samtalen informativ, men den var pakket inn i en personlig og engasjerende tone, sier vår tester.

Spesielt bemerkelsesverdig var evnen til å guide brukeren gjennom fakturaen på en interaktiv måte.

«Hvorfor burde jeg bli kunde?»

Når det kommer til spørsmålet alle potensielle kunder stiller, «Hvorfor burde jeg bli kunde hos dere?», svarte Telia med imponerende entusiasme og personlighet.

– Jeg ble møtt med en kul og levende tone som virkelig fikk meg til å føle meg velkommen. De overbeviste meg, uttrykker vår tester.

Telenor skuffet heller ikke i denne kategorien.

Med en kombinasjon av personlighet og presisjon i svarene, klarte de å overbevise vår tester om at de var det rette valget.

– Telmi listet opp en rekke gode, overbevisende grunner til å nettopp velge dem som tele-leverandør, sier vår tester imponert.

– Ikke bare løser problemer, men bygger også relasjoner

I denne omgangen av «Kundeserviceavisens store chatbottest» har både Telia og Telenor vist seg fra sin beste side, og demonstrert en imponerende forpliktelse til å tilby enestående kundeservice gjennom sine chatboter.

Det er tydelig at begge selskapene har investert betydelige ressurser i å utvikle chatboter som ikke bare løser kundenes problemer effektivt, men som også tilbyr en morsom og personlig samtaleopplevelse.

Høy standard for digital kundeservice

Telia, på sin side, imponerte med sin personlighet og engasjerende tone, selv om de kunne ha nytt godt av en mer tilgjengelig design.

Telia lander derfor på terningkast 5.

Telenor skilte seg ut med sin feilfrie gjennomføring, evne til å gjøre fakturaforståelse til en lek og det gode designet.

Telenor kan feire med terningkast 6.

Den eneste 6’eren som har blitt delt ut gjennom «Kundeserviceavisens store chatbottest».

I det store og hele er det ingen tvil om at både Telia og Telenor setter en høy standard for digital kundeservice.

Demotiverer du dine kundesenteragenter?

Deres chatboter er et bevis på at teknologi og menneskelighet kan kombineres for å skape en kundeserviceopplevelse som ikke bare løser problemer, men også bygger relasjoner.

Vi ser frem til å se hvordan disse tele-gigantene vil fortsette å innovere og forbedre sine digitale assistenter i fremtiden.


Merk: Vurderingene i denne serien er basert på subjektive opplevelser og er ikke ment som en omfattende evaluering av selskapenes samlede kundeservice. Vi håper vår utforskning bidrar til å lyse opp veien for fremtidige forbedringer og innovasjoner i den digitale kundeserviceopplevelsen.