Design uten navn

Gratulerer med kvinnedagen!

Se gjennom vårt utvalg av artikler og bli inspirert av kloke damer som snakker om kundeservice. Gratulerer med 8. mars!

For å hylle kvinner ønsker vi i Kundeserviceavisen å trekke frem noen av våre tidligere artikler hvor dyktige damer deler kompetanse.

Eika har blant landets mest lojale kunder

Når det gjelder kundelojalitet, er Eika Alliansen ikke til å overses. De består av banker med mer enn 170 kontorer over hele landet og forplikter seg til å være mer enn bare en finansinstitusjon. Hvordan jobber de for å ha blant landets mest lojale kunder?

– Målet vårt er å gi den beste samlede kundeopplevelsen gjennom en kombinasjon av tidsriktige, digitale hverdagsbankløsninger, personlig service og fysiske kontorer med engasjerte rådgivere, forteller lederen for Eika kundesenter, Hanne Balke.

LES ARTIKKELEN HER

Et bankende hjerte for kundeservice

Trine Vestre Øen er direktør for kundeservice i Lyse Dialog.

I denne episoden av kundeservice-podcasten forteller direktør for kundeservice i Lyse Dialog, Trine Vestre Øen, om hvordan de arbeider for å skape gode kundeopplevelser og det å ha kjærlighet for kundene, og for hverandre på jobb — med verdiene lagspiller, modig og ansvarlig.

– Lyse Dialog er ansiktet utad mot kundene, med hovedkontor i Stavanger. I sum er det rundt 2000 ansatte i Lyse, og på Lyse Dialog er vi rundt 180 ansatte. Så vi er et stort maskineri, forklarer Øen.

HØR PODCASTEN OG LES ARTIKKELEN HER

– Det er ofte i dårlige tider at den gode lederen står frem

Donatella De Paoli, førsteamanuensis ved BI. FOTO: BI

Ledelse er i konstant endring, så hvordan skal man på best mulig måte manøvrere?

Donatella De Paoli er førsteamanuensis ved Institutt for Ledelse og Organisasjon ved Handelshøyskolen BI, og har viet sitt profesjonelle liv til studier av ledelse av organisasjoner i den digitale tidsalder.

HØR PODCASTEN OG LES ARTIKKELEN HER

– Vi bedriftsledere må styrke kampen mot trakassering og diskriminering

Nina Sandsbråten, HR-direktør i Circle K Norge AS
FOTO: Circle K

Trakassering og diskriminering av folk i serviceyrker er et samfunnsproblem, som arbeidsgivere må ta større ansvar for å løse.

Vi som lever av kunder, er opplært til at kunden alltid har rett. Dette bransjemottoet er den nye generasjonen arbeidstakere ikke ubetinget enige i, eller er villige til å godta. Det må vi som arbeidsgivere lytte til, skriver Nina Sandsbråten, HR-direktør i Circle K Norge AS.

LES KOMMENTAREN HER.

Nå er én av to nordmenn bekymret for Norges digitale sikkerhet

Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge. FOTO: Martin Fjellanger / Telenor

En av to nordmenn er mer bekymret for Norges digitale sikkerhet som følge av den spente verdenssituasjonen og usikre økonomiske tider. Det kommer frem i en fersk undersøkelse gjennomført av Opinion for Telenor Norge.

– Økt digitalisering av samfunnet innebærer også større spillerom for kriminelle aktører, sier Birgitte Engebretsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

LES ARTIKKELEN HER.

Wolt: – Kulturutvikling og eksplosiv vekst

Cecilie Moseng, Head of Customer and Partner Experience hos Wolt.

I dagens episode har Kundeservicepodden fått besøk av Cecilie Moseng, Head of Customer and Partner Experience hos Wolt. Hun forteller om kulturutvikling og en eksplosiv vekst.

Hun beskriver det omfattende arbeidet som ligger bak å oppnå «Norges beste kundepartneropplevelse,» hvor teamet kontinuerlig overvåker ulike faktorer, inkludert værforhold, for å sikre at alle parter involvert i leveringsprosessen er fornøyde.

HØR PODCASTEN OG LES ARTIKKELEN HER

Anna fra Telenor: – Stolthet er en sterk driver

Anna Måsander er Head of Customer Service Consumer i Telenor.

Hva er en god dag på jobben som leder for et av Norges største kundesentre? Anna Måsender jobber som direktør for Customer Service Consumer i Telenor Norge. – Jeg tror vi bare tjener på en nærmere kobling mellom kundeservice og resten av organisasjonen.

Måsender er svensk, og har bodd i Norge i mange år. Hun har blant annet bakgrunn som sivilingeniør, og har hatt mange ulike roller innenfor Telenor.

– Det er god skole å få se ulike deler av en så stor organisasjon, sier Måsender.

LES ARTIKKELEN HER

Katrine ved Oleana er månedens kundeservicehelt

Katrine G. Rekve, salgssjef i Oleana.

Kundeserviceavisen skal hver måned kåre en kundeservicehelt som har gått den ekstra milen for å sikre en god kundeopplevelse. I februar er det Katrine G. Rekve, salgssjef i Oleana, som stikker av med seieren.

– Det å lytte til kunden og gå den ekstra milen er det som gjør den lille forskjellen, forteller Katrine til Kundeserviceavisen.

– Kunden er vår aller viktigste sparringspartner, forklarer hun.

LES ARTIKKELEN HER

Hybrid arbeid er kommet for å bli – men gapet mellom ledere og ansatte må tettes

Kristine Dahl Steidel, administrerende direktør i Microsoft Norge.

Ansatte som jobber hybrid er mer produktive, men lederne har mindre tillit til at jobben blir gjort, viser en ny internasjonal undersøkelse fra Microsoft.

– Akkurat nå er ikke ansatte og ledere i synk når det kommer til den hybride arbeidsplassen. Dette er ikke spesielt for Norge, men noe som pågår over hele verden, sier Kristine Dahl Steidel, administrerende direktør i Microsoft Norge.

LES ARTIKKELEN HER

Renate i DNB om å være leder: – Du må ønske å gjøre en forskjell

Nå er Renate Sørestrand-Hansen CEO i DNB Eiendom.

Divisjonsdirektør Renate Sørestrand-Hansen i DNB ledet tidligere en av landets aller største kundesentre, og hun brenner for faget ledelse. I denne episoden deler hun sine tanker om ledelse, kunder og service i lys av annerledesåret 2021.

– Jeg er den heldige som har fått lede det fantastiske kundesenteret vårt, med disse fantastiske menneskene! Jeg er utdannet innenfor ledelse, og det er noe jeg virkelig brenner for. I 2007 var jeg singelmamma, og jeg trengte et selskap med god familiepolitikk. Da søkte jeg meg inn som finansrådgiver i DNB, forteller Sørestrand-Hansen.

LES ARTIKKELEN HER

Vinnerkultur

Irene Fauskanger. Foto: LinkedIn-profil

Kundeservicedirektør Irene Fauskanger fra Fjordkraft har flere ganger bygget en vinnerkultur i kundeservice som begeistrer kunder og vinner priser. I denne episoden deler hun fra sin lange erfaring, og gir lytteren den inspirasjon og de tips man trenger for å gjøre det samme i egen virksomhet.

– I 2008 ble jeg kundeserviceleder i Chess, og ble der i ni år. Deretter fikk jeg ansvaret for kundeservice for mobil og strøm i Fjordkraft i 2017. Vi er nå 110 personer fordelt på 6 team, forteller Irene.

HØR PODCASTEN OG LES ARTIKKELEN HER

– God kundeservice trenger en robust verktøykasse

Julie Frances Roman fra Zaptec. FOTO: Privat

I 2022 var Kundeserviceavisen i kontakt med den engasjerte og inspirerende Julie Frances Roman fra Zaptec. Nå tar hun steget videre, og trer inn i rollen som kundeansvarlig for første gang. – Sammen skal vi jobbe mot en enda bedre kundereise. Jeg er spent, men gleder meg veldig til dette nye kapittelet, sier Julie.

Da Julie fikk en oppgave på LinkedIn-kurs om å legge ut et innlegg om noe som engasjerte dem i forhold til jobb, var det ingen tvil om hva hun skulle skrive om: kundeservice.

I den tiden jobbet hun som Global System Operator i Zaptec. Nå får hun altså globalt ansvar for at ansatte har de verktøyene som skal til for å drive effektiv og god kundeservice.

LES ARTIKKELEN HER